VDS Advocaten

Advocaat M&A

Uw advocaat voor fusies en overnames

Bij VDS Advocaten hebben we een gespecialiseerd team dat zich toelegt op vennootschapsrecht en fusies en overnames (M&A). Onze aanpak wordt algemeen erkend als één van de meest toonaangevende in België, en wij staan klaar om u door elke fase van het proces te begeleiden. Of u nu advies nodig heeft bij een overname of joint venture, begeleiding tijdens kapitaalmarkttransacties of assistentie bij herstructureringen, ons team staat klaar om u te ondersteunen in zowel nationale als grensoverschrijdende situaties.

ONZE EXPERTISE

Complexiteit van M&A transacties

Fusies en overnames zijn inherent complexe transacties die een sterke mate van vertrouwen vereisen tussen advocaat en cliënt. Ze vereisen ook innovatie en creativiteit. Bij VDS advocaten begrijpen we dit volledig en geloven we in een daadkrachtige en praktische aanpak. Onze M&A advocaten werken samen in multidisciplinaire teams, vaak samen met collega’s gespecialiseerd in andere rechtsgebieden, zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht of intellectueel eigendomsrecht. Voor internationale transacties werken we samen met toonaangevende, onafhankelijke kantoren over de hele wereld.

Uitgebreide dienstverlening in M&A

Van begin tot eind bieden wij begeleiding tijdens het gehele overnameproces, van intentieverklaring tot closing. Onze advocaten hebben ruime ervaring in onderhandelingsprocessen en het opstellen van verschillende soorten contracten zoals geheimhoudingsverklaringen, Letter of Intent (LoI), Memorandum of Understanding (MoU), en share purchase agreements (SPA). Onze cliënten kunnen ook rekenen op begeleiding bij een herstructurering of reorganisatie.

Onze advocaten bieden niet alleen juridische begeleiding, maar ook waardevolle zakelijke inzichten en strategieën om elke transactie succesvol te maken.

Veelgestelde vragen over M&A

Neem gerust contact met ons op via e-mail, telefoon of ons online contactformulier. Een van onze gespecialiseerde M&A advocaten zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken.

De kosten van een M&A advocaat kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de transactie. Tijdens ons eerste gesprek zullen we een schatting geven van de verwachte kosten gebaseerd op uw specifieke situatie.

Bij VDS Advocaten streven we ernaar om uw vraag zo snel mogelijk te behandelen. We begrijpen dat tijd vaak een cruciale factor is in M&A transacties en doen er alles aan om snel en efficiënt te reageren.